tiistai 1. huhtikuuta 2008

Kokkaillaan

Koska kesän lähestyessä rahat alkavat joka vuotiseen tapaan olla ihan loppu, yritän aina tehdä itse ruokani sen sijaan että kävisin syömässä valmiissa pöydässä. Hinnoissa ei loppupeleissä ole paljoa eroa, mutta kun tekee itse, voi tehdä paljon. Ja sitten puputtaa samaa ruokaa muutaman päivän.

Tuossa jokin aika sitten ostin sellaisen kastikelihapaketin. Sen päällä oli kastikkeen ohje valmiina ja lopputulos oli ihan hyvänmakuinen. Siitä rohkaistuneena ostin tänään taas paketin, mutta tällä kertaa siitä puuttuikin sitten tuo ohje.

No ei se mitään, kai minä aikuinen mies nyt osaan kastikkeen tehdä, päätin ja eikun tekemään. Kaikki sujui erinomaisen hyvin, kunnes lopussa piti lisätä kerma. Kermaa tuli joko liian paljon tai sitten muita aineksia oli liian vähän. Tai jotain muuta mystistä tapahtui. Joka tapauksessa kauniin ruskea kastike muuttui valkoiseksi eikä tummunut, vaikka kuinka sekottelin ja kiehuttelin.

Nyt minulla on sitten valkoista lihakastiketta. Joka maistuu ihan kermalle. Ja sitä on paljon!

Päivitystä: Pistin kastikkeen jääkaappiin säilöön ja kävin tuossa vilkaisemassa sitä. Jäähtyminen ja hyytyminen ei varsinaisesti parantanut kastikkeen ulkonäköä ja se muistutti viiliä, johon joku on kylvänyt jotain ruskeita klimppejä.

2 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Omistatko sä kuule yhtään keittokirjaa? Täältä joutais muutamia ihan käytön puutteessa sinnepäin
;-)

Jussi kirjoitti...

Kyllä minulla itse asiassa on yksi keittokirja, en vain tiedä missä se on.