keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Kokkikoulu

Kokkaamine o vissii muotii. Ja äijäkki saa kokat! Telkkaris tulee jatkuvast kaike maailma juttui, jos joku ukkeli häärää keittiös ja vässää ruokaa. Ja helppoo o. Ja hyvää.

Siks tääl plogiski seuraa ny uus innovaatio. Mää kirjoottelen ja kerää ylö kaikki ne herkulliset resepti, joit mä tee ja julkase muitteki iloks. Nää o iha itte keksitty nää resepti. Tai sit ei, mut must ainaki tuntuu, et o ja sehä riittä.

Tänää tehrää muikku-riisii. O helppoo. Ja hyvää. Muist seurata tarkka ohjeit. Voi käyttää muussiiki, mut muussiin tulee klimpei aik helpost. Ei kiva. Ellei sit käyt Mummo Muussii.

- Iha ekaks mee kauppa ja osta sielt riissii ja valmiiks friteerattui muikkui. Muist tarkista, että paketis torel lukee, että valmiiks friteerattu.

- Keitä riissi

- Maust se nii ku itte tykkäät

- Lämmitä muikkuset. Jos sul ei oo mikroo, nii pannu o hyvä. O hyvii kyl kylminäki. Muist varoo pannuu, se o kuuma.

- Sekota riis ja muikkut.

- Syä pois.

Se oli sii sit.

- - - -

Jälkkirjotus: Valtteri ol sit miält et tota syömäl voi kualla kauheest kitumal. Jot varokaa. Mää raportoi tänne jotta mite mu käy. Seurakkaa tarkkaa tätä plogii!

1 kommentti:

Millan kirjoitti...

No, ei sua voi ainakaan yltiökulinaristiksi moitiskella ;-)