keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Jännittävää kokkausta

Maailmassa on erilaisia maustajia. On "ohjemaustajia", jotka lukevat ohjeesta mausteen määrän ja käyttävät sitten erilaisia mittatikkuja toimittaakseen juuri oikean määrän maustetta ruokaan. Sitten on "hyppysellinen" maustaja. He heittävät näennäisen silmämääräisesti ruokaan riittävän määrän mausteita. Sitten on "kokeillen maustavat". He maustavat, maistelevat tuotasto ja maustavat lisää kunnes ruoka on täydellistä. Minä en ole näistä mitään. Minä olen "oho-maustaja".

"Oho-maustajan" toimintatapa on selkeä. Hän ottaa kaapista maustepussin, purkin jne., asettaa pussin ruoan ylle niin, että pussista voisi tippua maustetta ja sitten ravistelee pussia rytmikkäästi ruoan yläpuolella. "Oho-maustajien" taktiikkaan kuuluu myös se, että kun maustetta ei ala kuulua, pussia ravistetaan voimakkaammin. Silloin maustetta yleensä tulee äkkinäisesti ja erinäisen jännittäviä määriä. Tuolloin "oho-maustaja" lausuu vuorosanansa: "Oho".

Suosittelen kaikille kotikokeille "oho-maustamisen" kokeilua. Se on jännittävää, pulssi nousee, kokee epäonnistumisen ja onnistumisen iloisia hetkiä. Ja ruoasta tulee joka kerta erilaista. Joskus vähän mautonta, joskus pikkusen tulista, joskus aika suolaista, joskus onnistunutta. Voit luoda joka kokkauskerrallasi jotain uutta ja yllättää vieraasi, kun jokaisen lautasella on erimakuinen annos.

Ei kommentteja: